Tutireceptek.hu fejléc

Részeges madártej recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
1-1,5l édes fehérbor
1 citrom
1 cs vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:
A bort felforraljuk(ízlés szerint édesítjük)
A tojás fehérjéből néhány citromlével,porcukorral,kevés citromhéjjal kemény habot verünk.Kiskanállal galuskákat szaggatunk a fövő borba.Csak keveset mert fözés közben megdagad.
Ha a galuskák szépen megdagadtak,szűrőlapáttal megfordítjuk és rövid ideig tovább főzzük.Óvatosan szitára szedjük,lecsepegtetjük.
A tojássárgáját kevés porcukorral,vaníliás cukorral habosra keverjük,és a kissé lehűtött borhoz keverjük.Lassú tűzön állandó kevergetve,sűrű sodót főzünk.
A lehűlt sodót tálba öntjük,tetejére rakjuk a habgaluskákat és jól lehűtve kínáljuk.


A receptet beküldte: csiga4dada


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Madártej szelet » Részeges bonbon » Részeges diótorta » Részeges alma
» Részeges sertésborda » Részeges sertéshús » Rumpuncsos madártej » Sült madártej szelet
» Madártej (Update 1) » Részeges malacsült » Részeges lencseleves » Kekszes madártej
» Részeges szelet » Részeges csirke » Részeges eperleves » Részeges grapefruitkrém


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.