Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Részeges pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg pulyka apróhús vagy felső comb filézve
1 közepes fej hagyma
2 dkg só
4 dl finom fehérbor
3-4 gerezd fokhagyma
5 dl tejföl
babérlevél
bazsalikom
rozmaring
kakukkfű
curry
őrölt kömény

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon szalmasárgára piritjuk, majd a felkockázott húst rátesszük, és addig pároljuk, amíg kifehéredik. Ekkor felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a fűszereket (a fokhagymát belenyomjuk), és fedő alatt addig főzzük, amíg puhulni kezd. Ha kell, a főzés során ne vízzel, hanem fehérborral öntsük fel a készülő ételünket. Adjuk hozzá a nagy pohár tejfölt, és addig főzzük, amíg a hús omlóssá válik, szaftja besűrűsödik. Köretnek hozzá krumplipürét, párolt burgonyát, de főtt tésztát is adhatunk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Göngyölt pulykamell 2. » Pulykaszelet cukkínin » Részeges Izidor 2. » Rádói pulykamell
» Részeges eperleves » Spenótos pulyka rolád » Tejfölös pulykacsíkok » Pulykás pitaszendvics
» Rántott pulykamell » Pikáns leves pulykamellből » Pulykamell körtével » Csípős pulykamell
» Stefánia pulyka » Makarónis pulykasaláta » Barackos pulykamell » Indiai pulyka


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.