Tutireceptek.hu fejléc

Részeges pulyka recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1 kg pulyka apróhús vagy felső comb filézve
1 közepes fej hagyma
2 dkg só
4 dl finom fehérbor
3-4 gerezd fokhagyma
5 dl tejföl
babérlevél
bazsalikom
rozmaring
kakukkfű
curry
őrölt kömény

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk, és kevés olajon szalmasárgára piritjuk, majd a felkockázott húst rátesszük, és addig pároljuk, amíg kifehéredik. Ekkor felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a fűszereket (a fokhagymát belenyomjuk), és fedő alatt addig főzzük, amíg puhulni kezd. Ha kell, a főzés során ne vízzel, hanem fehérborral öntsük fel a készülő ételünket. Adjuk hozzá a nagy pohár tejfölt, és addig főzzük, amíg a hús omlóssá válik, szaftja besűrűsödik. Köretnek hozzá krumplipürét, párolt burgonyát, de főtt tésztát is adhatunk.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gyümölcsös pulykamell » Tárkonyos pulykaragu-leves » Töltött pulyka nyakbőr » Részeges Izidor 2.
» Kukoricás pulykaragu » Pulykaburger » Részeges alma » Magyaros Pulykamellragu
» Zoldseges pulykamell » Pulykás finomság » Rokfortos pulyka » Részeges diótorta
» Sajtos-sonkás pulykamell » Bakonyi pulykaleves » Zöldborsós pulykaraguleves » Mazsolás-pulykás tortilla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.