Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-magvas keksz recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
15 dkg sajt (eredetileg parmezán, de ha nincs akkor valami nem gagyi sajt)
15 dkg liszt
15 dkg mag durvára vágva (tökmag, dió, szezámmag, pisztácia, kesudió, napraforgó, stb.)
8 dkg vaj
2 db tojás
1/2 tk só
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd hengert formázva belőle folpackra rakjuk, betekerjük és min 1 órán keresztül a hűtőben (esetleg a fagyasztóban) pihentetjük. Ha lejárt az idő a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát felkarikázzuk és sütőpapírra téve 10-15 perc alatt megsütjük.

Fagyasztóban eláll, ebben az esetben sütés előtt kicsivel elővesszük, hogy kiengedjen kissé, majd megsütjük, csak ekkor pár percet számoljunk rá a sütési időre.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyes kekszes szelet » Csokoládés fogyikeksz » Ragasztós albertkeksz » Csokis-mogyorós keksz
» Szezámmagos keksz » Sült máj kekszpanírban » Zabpelyhes keksz variáció » Ostyás keksz
» Kekszes-mákos sütemény » Csokis keksz » Könnyű keksz szalámi » Sütőtökös-zabos keksz
» Keksztekercs (Update 1) » Diós-pamezános keksz » Kekszes marcipános kocka » Zabpehely keksz


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.