| Sajtos-magvas keksz receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 15 dkg sajt (eredetileg parmezán, de ha nincs akkor valami nem gagyi sajt) 15 dkg liszt 15 dkg mag durvára vágva (tökmag, dió, szezámmag, pisztácia, kesudió, napraforgó, stb.) 8 dkg vaj 2 db tojás 1/2 tk só késhegynyi szódabikarbóna Elkészítés: A hozzávalókat összedolgozzuk, majd hengert formázva belőle folpackra rakjuk, betekerjük és min 1 órán keresztül a hűtőben (esetleg a fagyasztóban) pihentetjük. Ha lejárt az idő a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát felkarikázzuk és sütőpapírra téve 10-15 perc alatt megsütjük. Fagyasztóban eláll, ebben az esetben sütés előtt kicsivel elővesszük, hogy kiengedjen kissé, majd megsütjük, csak ekkor pár percet számoljunk rá a sütési időre. A receptet beküldte: _kleo_ Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |