Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-magvas keksz recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
15 dkg sajt (eredetileg parmezán, de ha nincs akkor valami nem gagyi sajt)
15 dkg liszt
15 dkg mag durvára vágva (tökmag, dió, szezámmag, pisztácia, kesudió, napraforgó, stb.)
8 dkg vaj
2 db tojás
1/2 tk só
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd hengert formázva belőle folpackra rakjuk, betekerjük és min 1 órán keresztül a hűtőben (esetleg a fagyasztóban) pihentetjük. Ha lejárt az idő a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát felkarikázzuk és sütőpapírra téve 10-15 perc alatt megsütjük.

Fagyasztóban eláll, ebben az esetben sütés előtt kicsivel elővesszük, hogy kiengedjen kissé, majd megsütjük, csak ekkor pár percet számoljunk rá a sütési időre.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Méteres keksz » Keksz szalámi sütés nélkül » Svéd gyömbéres keksz » Kekszes-almás sütemény
» Sütőtökös-zabos keksz » Keksztekercs II. » Habos-kekszes » Kekszrúd
» Kétszínű keksztekercs » Keksztorta » Mogyoróvajas keksz » Kekszes szivárványszelet
» Sárgarépás-kesudiós keksz » Zabpelyhes keksz variáció » Málnás keksz » Kókuszos-diós paleo keksz


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.