Tutireceptek.hu fejléc

Sajtos-magvas keksz recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
15 dkg sajt (eredetileg parmezán, de ha nincs akkor valami nem gagyi sajt)
15 dkg liszt
15 dkg mag durvára vágva (tökmag, dió, szezámmag, pisztácia, kesudió, napraforgó, stb.)
8 dkg vaj
2 db tojás
1/2 tk só
késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:
A hozzávalókat összedolgozzuk, majd hengert formázva belőle folpackra rakjuk, betekerjük és min 1 órán keresztül a hűtőben (esetleg a fagyasztóban) pihentetjük. Ha lejárt az idő a sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tésztát felkarikázzuk és sütőpapírra téve 10-15 perc alatt megsütjük.

Fagyasztóban eláll, ebben az esetben sütés előtt kicsivel elővesszük, hogy kiengedjen kissé, majd megsütjük, csak ekkor pár percet számoljunk rá a sütési időre.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos kekszes alagút » Keksz és alma » Gesztenyés-kekszes tekercs » Csokis-kókuszos keksz
» Fehércsokis kekszgolyó » Színes cukros kekszgolyó » Kekszes-mogyorós nápolyi » Pudingkrémes kekszes
» Mandulás kekszes » Keksz kenyér » Túrós kekszes pohárkrém » Albert kekszes édesség
» Kekszes -pudingos süti » Búzacsírás kekszgolyó » Amaretto kekszek » Nutellás keksz


Minden jog fenntartva © 2023, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.