Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Start piskóta -mikróban recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
5 evőkanál liszt
4 evőkanál cukor
3 tojás
2 evőkanál olja
1 evőkanál 10%-os ecet
1/2 csomag sütőpor

Elkészítés:
A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az ecetet és az olajat. Ezután kanalanként beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet.

Miután ez kész, egy mikrózható edénybe öntjük (lehet szilikon tortaformába is), és a mikróban a legnagyobb fokozaton 5 perc alatt készre sütjük.

A kihűlt tésztát ízlés szerint lekvárral, krémmel, nutellával megtöltjük.

Változatai: tehetünk a nyers tésztába mazsolát, kakaót, aszalt gyümölcsöt, darált diót.

Tanácsok:
Tipp: a leggyorsabb somlóit tálalhatjuk, ha sütünk egy fehér és egy kakaós tésztát, felszeleteljük, rummal, olvasztott csokival és vaníliás pudinggal meglocsoljuk. Végül mazsolával és tejszínnel díszítjük.

Elkészítési idő: 10 perc

A receptet beküldte: Jamina


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Piskótás francia krémes » Zabpehely piskóta » Vizes piskóta » Tojáshabos babapiskóta
» Eperkrémes piskótarolád » Magdi néni babapiskótása » Barna piskótarolád » Mézes-diós piskóta
» Csokikrémes piskóta torta » Ilona diós piskótája » Tej-tojás mentes piskóta » Eperkrém babapiskótával
» Piskótás Feketeerdő torta » Kakaós piskóta » Somlói piskóta másként » Csokis-habos piskótatorta


Minden jog fenntartva © 2020, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.