Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Strudli (sváb étel) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
60 dkg liszt
4 tojás
0,5 dl olaj + sütéshez 4-5 dl
2.5-3 dl kefír
5-6 ek.cukor
1. cs vaníliás cukor
15 dkg szilvalekvár (vagy más, savanykás lekvár)
1 kk. só

Elkészítés:
A tésztához a lisztet a tojások sárgájával, olajjal, 1 kávéskanál sóval, és annyi kefírrel összegyúrjuk, hogy közepes keménységű, nem ragadós tésztát kapjunk. (Jól ki kell dolgozni!)Ezután 15-20 percet letakarva pihentetjük. Fél cm vastagságúra nyújtjuk.
A töltelékhez a tojásfehérjét 5-6 ek. cukorral és 1 cs. vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tészta egyik felét megkenjük a lekvárral, a másikat a tojáshabbal (a szélekre ne tegyünk, mert majd nem ragad össze). Úgy hajtjuk félbe, hogy a töltelékek ne keveredjenek egymással. A széleket jól összenyomkodjuk, majd derelyemetszővel kb. 10x10 cm-es táskákra elvágjuk. Bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Tanácsok:
Megtölthető kapros juhtúróval, vagy sós-borsos tört krumplival is.
A széleket jól össze kell nyomni, különben kifolyik a töltelék ( az olajban sült lekvár nem valami jószagú :-).

Elkészítési idő: 60 perc
Kalóriatartalom: 550 kcal

A receptet beküldte: vaktyúk


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sok sajtos penne » Fokhagymás tejfölös tészta » Káposztás lángos (belegyúrva) » Fokhagymás tészta
» Olasz pizzatészta » Spagetti garnélás raguval » Spenótos-sonkás nokedli » Carbonara tészta
» Finom csirkemell » Kapros- juhtúrós nokedli » Zöldséges-tészta » Tésztás omlett
» Fűszeres palacsintalángos » Variációk a sajtos tésztára » Vertperec » Kumpriscsiga


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.