Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tagliatelle alla Siciliana recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
40 dkg tagliatelle tészta
30 dkg mozzarella
1 kg padlizsán
8 dkg reszelt parmezán

néhány gerezd fokhagyma
extraszűz olívaolaj
60 dkg paradicsom
4 evőkanál paradicsompüré
bazsalikom

Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük. A padlizsánt meghámozzuk, és kb. 2 cm-es kis kockákra vágjuk, megsózzuk, fél órát állni hagyjuk. Az olajat felforrósítjuk, belekeverjük a fokhagymát, és egy percnyi dinsztelés után hozzáadjuk a lecsöpögtetett padlizsánt, a paradicsomkockákat, a paradicsompürét, a bazsalikomot és a sót. Kb. 15 percig pároljuk, míg mártás jelleget kap. Ha kész, összekeverjük a kifőtt tésztával, az egészet egy kiolajozott sütőtálba öntjük, tetejére szórjuk a mozzarella-kockákat és a reszelt parmezánt. Előmelegített sütőben, kb. 180 fokon 15 percig sütjük.


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Garnélarákos tagliatelle » Egyszerű töltött lángos » Gombász-tészta » Tejfölös Baconos tészta
» Tavaszitekercs-tésztalap » Fűszeres Mini Tortilla » Sváb nudli » Dolgozó asszony rétese
» Igazi pasta carbonara » Chilis-édesköményes tészta » Gnocchi » Sonkásgombóc
» Zöldséges palacsinta » Rakott bolognai penne » Baconos zöldborsós tészta » Különcök spagettije


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.