Tutireceptek.hu fejléc

Szalámis gombóckák, uborkás-babos saláta recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
(4 személyre)

maradék füstölt szalámi (kb. 10 dkg)
10-15 dkg darált hús
vöröshagyma
bors

zsemlemorzsa
tojás

Körethez:

l doboz vörös babkonzerv
1 fej vöröshagyma
1 db uborka
1-2 ek. balzsamecet

bors

Elkészítés:
A szalámit aprítóban összeaprítjuk és a darált húshoz keverjük. Adunk hozzá egy kevés reszelt vöröshagymát, borsot, 1 tojást, kevés zsemlemorzsát, ha szükséges, sózzuk. (Tehetünk bele apróra vágott petrezselyemzöldet is.)
Diónyi gombócokat formálunk belőle és kevés olajon megrázogatva/megforgatva minden oldalát pirosra sütjük.

A babsalátához leszűrjük a babot. Vékonyra szeletelünk egy kis fej vöröshagymát, majd az almareszelőn lereszelünk egy uborkát. Sózzuk, borsozzuk, majd egy ek. balzsamecetet szórunk rá. Összekeverjük, kissé állni hagyjuk. Tehetünk bele kakukkfüvet és koriandert is.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos padlizsánsaláta » Csirkehús saláta » Friss, tarka saláta » Fokhagymás répasaláta
» Rizssaláta Vivien módra » Hamburgersaláta » Csirkehúsos tavaszi saláta » Csirkés metéltsaláta
» Házi tésztasaláta » Natúr gyümölcssaláta » Sajtos almás tojássaláta » Farmersaláta
» Hamis krumplisaláta » Sajtos krumplisaláta » Almás saláta » Téliszalámis falatok


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.