Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Joghurtos padlizsánsaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
2 kicsi padlizsán
1-1 zöld és piros húsú kaliforniai paprika
1 nagyobb fej lilahagyma
2 dl joghurt
2 dl tejföl
2 gerezd fokhagyma
olivaolaj

bors
friss petrezselyem

Elkészítés:
A padlizsánt hosszában fél cm-es szeletre vágjuk, besózzuk, hagyjuk kiizzadni, majd szárazra töröljük. A szeleteket tepsibe fektetjük, szorosan egymás mellé, megkenjük őket olívaolajjal. 200ºC-os sütőben 20-25 percig sütjük (közben megforgatjuk).

A zöld és piros paprikát csíkokra vágjuk és olivaolajon erős tűzön megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk. A lilahagymát vékonyra szeljük.

Az öntethez a pépesített fokhagymát előzetesen kevés sóval és kevés meleg vízzel megkeverjük, és röviden állni hagyjuk, ezután adjuk a joghurt és a tejföl keverékéhez. Sózzuk, borsozzuk.

Tányérra rendezzük a sült padlizsánt, paprikát, hagymát, majd meglocsoljuk a fokhagymás öntettel, meghintjük az apróra vágott friss petrezselyemmel.


A receptet beküldte: _kleo_


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Joghurtos muffin » Joghurtos csirke » Joghurtos csészés sütemény » Joghurtos túrótorta
» Padlizsánsaláta » Padlizsánsaláta 2. » Joghurtos szilva turmix » Joghurtos szelet
» Joghurtos süti » Joghurtos eperkupola » Meggyes-joghurtos sütemény » Joghurtos túróturmix
» Nyári joghurtos saláta » Joghurtos kifli » Joghurtos-áfonyás muffin » Joghurtos tönkölykenyér


Minden jog fenntartva © 2021, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.