Tutireceptek.hu fejléc

Tejpite meggybefőttel recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Hozzávalók ( kb 6 adaghoz )

90 g porcukor
3 db tojás
1 rúd vanília magjai
150 g finomliszt
300 ml tej
200 ml tejszín
1 fél csipet só
350 g magozott meggybefőtt

Elkészítés:
Egy kb 30 X 24 cm-es tepsit vékonyan kivajazunk, kilisztezünk. Beleszórjuk az átmosott, lecsurgatott meggybefőttet.
A tojásokat elkezdjük habosítani. Ha kissé kihabosodtak, hozzáadjuk a csipet sót, és a porcukrot két részletben, végül tovább habosítjuk a tojásokat - összesen kb 10 percig.
Ha a tojások kihabosodtak, alacsony fordulaton hozzákeverjük a tejet és a tejszínt.
Utolsó lépésben a lisztre tesszük a vaníliarúd belsejét, majd a lisztet lassan, kézi habverő segítségével beleforgatjuk a híg masszába.
Figyelem! Ügyeljünk, hogy a masszát csomómentesre keverjük el!
Ezután a kész masszát rászedjük a tepsiben lévő meggyekre, és előmelegített, 180 C-os sütőben készre sütjük kb 30 perc alatt (hőlégkeverés nélkül).
Kihűlés után szeleteljük, vékonyan porcukrozzuk.


A receptet beküldte: MRG


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejpite » Meggyes kekszgolyó » A királynő kalácsa » Mágikus mogyorós
» Kókuszos csokiszuflé » Lekváros linzer csiga » Almás bugyor » Fűszeres kevert kocka
» Görög fánk - loukumades » Mannavaht - észt desszert » Almás, túrós lepény » Édes háromszögek
» Mokka szelet » Gesztenye-torta » Búvár -túrós » Raffaello muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.