Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Finom Diós sarok recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
a tésztához:
25 dkg. liszt,
12,5 dkg cukor,
13 dkg margarin,
1 tk sütőpor,
2 tojássárgája

A diós része:
20 dkg cukor,
1 tk vaníliás cukor,
4 ek hideg víz,
20 dkg margarin,
2 ek rum,
2 tojásfehérje,
30 dkg darált dió (vagy mandula vagy mogyoró), 10 dkg durvára vágott dió (vagy mandula vagy mogyoró)

Lekvár,
csokoládé

Elkészítés:
A sütemény készíthető mandulából, mogyoróból vagy dióból. Én darált diót használtam és durvára darált mogyorót az elkészítésénél, tehát keverve is elkészíthető.
Először elkészítjük a tésztát.
A lisztet a sütőporral, a cukrot a vaníliás cukorral elkeverjük és a liszthez adjuk. A tojások sárgáját a liszthez adjuk. A tojásfehérjét majd később használjuk fel. 13 dkg hideg margarint apró darabokra vágjuk és hozzáadjuk a liszthez és a tésztát gyúrunk belőle. Ha elkészült, akkor fóliába csomagoljuk és egy órát pihentetjük a hűtőben.
Amíg a tészta a hűtőben pihen, azalatt elkészítjük a diós részét a sütinek. Egy lábosban a cukrot, a vaníliás cukorral, vízzel és 20 dkg margarinnal kevergetés közben addig melegítünk, amíg a margarin el nem olvad.
A tűzről levesszük és hozzáadjuk a 30 dkg darált diót és a 10 dkg durvára vágott mogyorót és a rumot is hozzáadjuk. Hagyjuk kihülni a masszát (fontos).
Míg hül ez a massza és már 1 óra is eltelt, akkor kivesszük a hűtőből a tésztát és fólia között sütőpapíron kinyújtjuk. Rajzolunk egy 30 x 30 cm-es négyzetet a sütőpapírra és arra nyújtjuk ki (mivel a kész süteményt úgy kell feldarabolni, hogy négyzetet vágunk és azt felezzük, így jön ki a forma. 10 x 10 cm-es négyzetekre kell felszelni, aztán kettévágni őket. Fotón látható.)
A kinyújtott tésztát bekenjük lekvárral, de nem vastagon. Én narancs lekvárt használtam, de elkészíthető barack lekvárral is. A lekvár azért kell, hogy a tészta ne morzsolódjon ki, miután kihül.
Ezután felverjük kemény habbá a 2 tojásfehérjét, majd fokozatosan a masszához adjuk és rákenjük a tésztára. Ügyeljünk, hogy egyenletesen kenjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük, amíg a színe szép aranybarna nem lesz. Még melegen daraboljuk fel, kihülés után pedig a sarkait csokoládéba mártjuk.

Tanácsok:
Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko)


A receptet beküldte: 1vargaildyko


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg finomfűleves » Finom házi csokoládé » Finom hagymás pogácsa » Finom csoki tekercs
» Finom sonkástál » Spenótos-húsos finomság » Almás-túrós finomság » Finom rakott karfiol
» Finom torta » Újévi finom lencsesaláta » Poharas finomság » Joghurtos finomság.
» Finom Dominó szelet » Meggy sarok » Finom sajtos » Gyorsan finomat :)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.