Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Tejszínes meggyleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
Tetszés szerinti mennyiség: Meggy
2-3 evőkanál 12%-os tejföl,
1 kis doboz habtejszín,
Tetszés szerint édesítőszer, só.

Elkészítés:
A meggy kb. 2/3-át turmixgépbe tesszük, ráöntjük a tejszínt és jó alaposan összeturmixoljuk.
A maradék meggyet kb. kétszeres mennyiségű vízben, tetszőleges mennyiségű édesítőszerrel, sóval felfőzzük. A felfőtt léből néhány kanállal a turmixhoz teszünk, majd az egészet beleöntjük a felfőzött meggyhez, és összekeverjük. Hidegen és melegen is ehető.

Tanácsok:
Azért kell összeturmixolni a meggyet a tejszínnel, mert így sűrítjük be a levest.

Elkészítési idő: 15 perc

A receptet beküldte: Gyöngyös


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejszínes almaleves » Tejszines gombás » Sajtos- tejszínes spagetti » Tejszínes sárgadinnyeleves
» Meggyleves habgaluskával » Tejszínes mustáros karaj » Tejszínes gombás teszta » Tejszínes gombás spagetti
» Tejszínes sajtos karaj » Tejszines mézes krémes » Tejszínes gombaszósz » Tejszínes metélt
» Tejszínes-gombás szósz » Zöldséges-tejszines tészta » Meleg rumos meggyleves » Tejszínes alma


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.