Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vörösáfonyás keksz recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
12 dkg barna cukor (vagy 6-6 dkg barna- és kristálycukor)
10 dkg puha vaj
1 tojás
pici só
15 dkg liszt (fele teljes kiőrlésű is lehet)
5 dkg zabpehely
1/2 tk szódabikarbóna
5 dkg vörösáfonya

Elkészítés:
Az aszalt áfonyát kevés forró vízbe áztatjuk, majd a cukrot elkeverjük a vajjal és az egész tojással, pici sóval. Közben egy másik tálban összeállítjuk a száraz hozzávalókat, a lisztet, zabpelyhet, szódabikarbónát, majd a lecsepegtetett áfonyát is. A keveréket lazán összeforgatjuk a tojásos masszával és legalább fél órára hűtőbe tesszük, amíg picit megszilárdul.
A sütőt 180C-ra vagy légkeverésesen 160C-ra előmelegítjük és két tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A masszából állagtól függően kézzel vagy kanállal kisebb diónyi halmokat rakunk a tepsikre, majd vizes kézzel vagy pohár talpával kissé lenyomkodjuk a gombócokat. 15-20 perc alatt készre sülnek, ha épp elkezd színesedni, puhább, ha barnára sütjük, ropogósabb kekszeket kapunk.

Tanácsok:
Ebből az adagból 40db szokott lenni. A tésztát lehet ízesíteni vaníliával, rummal, készülhet más aszalt gyümölccsel pl. mazsolával, szilvával is.


A receptet beküldte: csillu77


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pilóta keksz házilag » Kekszes-pudingos » Angol keksz » Csokis rostkeksz
» Kekszen krémes » Túrós kekszes pohárkrém » Fűszeres keksz » Csokoládés mandulás keksz
» Mogyoróvajas omlós keksz » Kakaós-kókuszos keksz » Zabkorpás keksz » Csokis keksz
» Mogyorós házi keksz » Zabkorpakeksz » Fogzásra keksz » Vörösáfonyás péksütemény


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.