Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Vöröslencsés-céklás vegán burger recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
13 dkg vörös lencse
1 db cékla
1/2 fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1/2 evőkanál tamari szójaszósz, szójaszósz vagy kókusztejszín
1 kis marék apróra vágott petrezselyemlevél
1 teáskanál szétzúzott csili (elhagyható)
1/2 teáskanál édes paprika
3 ek kókusztej
8 dkg babliszt vagy sima liszt
1 evőkanál sáfrányolaj, vagy napraforgóolaj, vagy olívaolaj, vagy kókuszolaj
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
A tálaláshoz:
4 db teljes kiőrlesű zsemle
római saláta levelei
felszeletelt nagy paradicsom
relish (paradicsommártás)
savanyúság

Elkészítés:
1. A lencsét átöblítjük és leszűrjük, majd egy lábosba tesszük 1 liter forró vízzel, és nagy lángon felforraljuk. Ezután takaréklángra állítjuk, és 10-12 perc alatt puhára főzzük. Lecsepegtetjük, majd félretesszük. Közben háztartási robotgépben apróra vágjuk a hagymát és a durvára vágott céklát. Ezt is félretesszük.

2. A lencsét egy nagy tálba öntjük, és hozzáadjuk a céklás masszát. Alaposan összekeverjük őket. A fokhagymát egy kis tálba tesszük, és hozzáadjuk a szójaszószt, a petrezselymet, a szétzúzott csilit és a paprikát. Sóval és borssal fűszerezzük, majd miután alaposan összedolgoztuk, belekeverjük a lencsés masszába. Ha van időnk, hűtőszekrénybe tesszük 1 órára.

3. 4 részre osztjuk a masszát, majd mindegyiket húspogácsa alakúra formáljuk. Az olajat közepesen nagy lángon felhevítjük egy tapadásmentes serpenyőben. A pogácsákat 5-6 perc alatt kisütjük az olajban, úgy, hogy mindkét oldaluk világos aranybarna legyen. Teljes kiőrlésű zsemlével, salátával, paradicsommártással (relish) és savanyúsággal tálaljuk.

Tanácsok:
A céklás masszának elég szilárd állagúnak kell lennie ahhoz, hogy formatartó legyen, anélkül, hogy túlságosan száraz lenne, ez pedig a céklalé mennyiségétől függ. Ha túlságosan lágy, adjunk még hozzá lisztet, de egyszerre csak 1 teáskanálnyit. Ha viszont túl száraz, öntsünk még hozzá kókusztejet, egyszerre ebből is csak 1 teáskanálnyit.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Palacsinta (vegan) » Tejkaramella (vegan) » Vegán epertorta » Kínai sült tészta (vegan)
» Sajtburger Elvis módra » Szójahamburger » Hamburger másképp » Forró csoki (vegan)
» Hamburger izraeli modra » Fánk (vegan) » Hamburger candidásoknak » Spanyol sült rizs (vegan)
» Hamburger zsemle » Mexikói bulgur (vegan) » Paprikás krumpli (vegan) » Vöröslencse fasírt (vegan)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.