Tutireceptek.hu fejléc

Török rizs (vegan) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
300 g (1.5 csésze) bulgur
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
2 ek. olívaolaj
2 ek. passzírozott paradicsom (passata) vagy 1 tk. sűrített paradicsom
540 ml (2.25 csésze) zöldségalaplé vagy víz
0.5 tk. só
1 csipet bors

Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymát, zöldpaprikát, és a paradicsomot. (A paradicsom héját le lehet húzni, ha valakit zavar az ételben.)
Olajon kezdjük el pirítani a hagymát, kis idő múlva adjuk hozzá a zöldpaprikát, ezután a paradicsomot, és végül a passzírozott paradicsomot, vagy sűrített paradicsomot.
Alaposan összeforgatjuk, majd hozzátesszük a bulgurt, és pár percig pirítjuk az egészet.
Ezután felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha felforrt, fedőt teszünk rá, és nagyon lassan főzzük 10 percig.
Ha elkészült, érdemes még 10 percet pihentetni.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös lecsó (vegan) » Paprikás krumpli (vegan) » Falafel - vegán » Tejkaramella (vegan)
» Adana Kebab ( török étel) » Vegán epertorta » Török joghurtleves » Almás pite (vegan)
» Törökmézes » Zöldséges vegan rizottó » Török gyümölcssaláta » Menemen, a török lecsó
» Török citromos muffin » Kukorica-krémleves (vegan) » Török tejberizs » Török zöldbab


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.