Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Tutireceptek.hu fejléc

Török rizs (vegan) recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
300 g (1.5 csésze) bulgur
1 fej vöröshagyma
1 db zöldpaprika
2 db paradicsom
2 ek. olívaolaj
2 ek. passzírozott paradicsom (passata) vagy 1 tk. sűrített paradicsom
540 ml (2.25 csésze) zöldségalaplé vagy víz
0.5 tk. só
1 csipet bors

Elkészítés:
Vágjuk apróra a hagymát, zöldpaprikát, és a paradicsomot. (A paradicsom héját le lehet húzni, ha valakit zavar az ételben.)
Olajon kezdjük el pirítani a hagymát, kis idő múlva adjuk hozzá a zöldpaprikát, ezután a paradicsomot, és végül a passzírozott paradicsomot, vagy sűrített paradicsomot.
Alaposan összeforgatjuk, majd hozzátesszük a bulgurt, és pár percig pirítjuk az egészet.
Ezután felöntjük az alaplével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha felforrt, fedőt teszünk rá, és nagyon lassan főzzük 10 percig.
Ha elkészült, érdemes még 10 percet pihentetni.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös lecsó (vegan) » Kínai sült tészta (vegan) » Tejberizs (vegan) » Zöldséges vegan rizottó
» Török tejberizs » Török süti » TÖRÖK tea » Török rakott csirke
» Vegán epertorta » Török csirkemell saláta » Török joghurtos sütemény » Kukorica-krémleves (vegan)
» Tejkaramella (vegan) » Forró csoki (vegan) » Mogyorókrém (vegan) » Adana Kebab ( török étel)


Minden jog fenntartva © 2019, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat és adatvédelmi tájékoztató | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.