Tutireceptek.hu fejléc

Kukorica-krémleves (vegan) recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
500 g morzsolt kukorica (konzerv)
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
zöldségleves alaplé
friss koriander
só, bors
zabtejszín
olaj
pirított kenyérkockák

Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a préselt fokhagymát.
Beleöntjük a lecsepegtetett kukoricát, és együtt pároljuk 5 percig. Felöntjük annyi alaplével, hogy éppen ellepje, közben beledobjuk az összevágott koriandert is. Néhány percig együtt főzzük, majd botmixerrel pépesítjük. Sózzuk, borsozzuk, beleöntjük a tejszínt, és ha túl sűrűnek találjuk, adunk hozzá még egy kis alaplevet. Összeforralás után pirított kenyérkockákkal tálaljuk.


A receptet beküldte: Winter


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mexikói bulgur (vegan) » Meggyes csokitorta (vegan) » Török rizs (vegan) » Zöldséges vegan rizottó
» Édesburgonya fánk (vegan) » Vöröslencse fasírt (vegan) » Nyers eperleves (vegan) » Kínai sült tészta (vegan)
» Lecsós tarhonya (vegan) » Raffaello golyó (vegan) » Tzatziki (vegan) » Forró csoki (vegan)
» Tejberizs (vegan) » Diósült (vegan) » Házi müzliszelet (vegan) » Erőleves (vegan)


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.