Tutireceptek.hu fejléc

A mujdei, azaz muzsdéj, ahogy én készítem recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
8 gerezd duci fokhagyma
1 kiskanál só
1 kiskanál pirospaprika
kevés olaj
5 cl száraz fehér bor (vagy citromlé)
1 nagy pohár tejföl

Elkészítés:
A zúzott fokhagymához adjuk a sót, pirospaprikát és az olajat, majd habosra keverjük.
Hozzáadjuk a fehér bort, és végül a tejfölt is.
Kóstoljuk meg és ízesítsük tovább ha szükséges, ízlés szerint.
Ez sűrűbb lesz, mint a sima muzsdéj, kiválóan alkalmas grillezett vagy tárcsán sült ételekhez.

Tanácsok:
Az egyszerű muzsdéj nem más, mint összetört fokhagyma és só keveréke vízzel hígítva.
Ezzel a lével aztán locsolgatjuk a húst, halat, krumplit, puliszkát, azaz tulajdonképpen bármit. Szárazabb ételek mellé különösen ajánlott, picit puhítja, lazítja azokat, de a pacallevesnek is elmaradhatatlan kísérője, és az egyszerű sült krumplit is nagyon feldobja.
Ennél egyszerűbb mártás(?)nincs.

Elkészítési idő: 5 perc

A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pacal, ahogy én készítem » Tofu ahogy én csinálom » Muzsdéj egyszerűen » Hókifli, ahogy én tudom
» Flódni, ahogy mi készítjük » Gyros ahogy én csinálom... » Sülthús ahogy mi szeretjük » Tiramisu ahogy én csinálom
» Spenót - Ahogy én csinálom » Tiramisu ahogy én készítem » Tégy ahogy a kedved engedi » Pizza ahogy mi szeretjük
» Wrap, ahogy mi szeretjük » Hókifli, ahogy én csinálom » Ahogy én készítem a nyulat » Kuglóf ahogyan én szeretem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.