Tutireceptek.hu fejléc

Afrikai-harcsa tejfölösen /Esetleg tárkonyosan/ recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
1 kg afrikai-harcsa
1 nagy fej vöröshagyma
3-4 dl tejfel
só, bors
1 citrom leve
olaj
esetleg 1 fél dl tárkonyecet
1 Ek liszt

Elkészítés:
A megtisztitott harcsát/lehet bőrősen is/ 3-4 cm kockára vagdosuk,sózzuk, borsozzuk vagy citrom levével vagy tárkony ecettel meg locsoljuk a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és meg dinszteljük, rátesszük a halat,és ovatossan meg forgatjuk, kb 1 dl vízet öntünk rá és 20 percig fedő alatt meg pároljuk.Kis lángon.

A tejfelhez hozzá keverjük a lisztet ha nagyon sürü akkor egy kis vízet teszünk hozzá, simára keverjük, ráöntjük a halra egyet rottyanjon.

Kukoricás rizzsel tálaljuk.


A receptet beküldte: gevi1931


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Galyasági gomba tejfölösen » Tojáspörkölt tejfölösen » Rakott kel tejfölösen » Szarvasszelet tejfölösen
» Pizza tejfölösen » Empanadas tonhallal » Halfasírt golyócskák » Mustáros tonhal
» Házi halkonzerv » Borzas (bundás) hal » Hagymán sült kacsamáj » Tepsis hal
» Fűszervajas fogas nyárson » Ponty Orly módra » Sült lazac » Andi halikra fasírtja


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.