Tutireceptek.hu fejléc

Agyagban sült pikáns csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1,5 kg-os csirke,
1 dl olívaolaj
őrölt gyömbér,
só,
bors,
1 evőkanál chili krém
fehérbor,
3 kg agyag.

Elkészítés:
A csirkét megtisztítjuk, alaposan megmossuk, majd sóval, borssal, gyömbérrel ízesítjük. A chili krémhez hozzáadjuk az olajat, borsot és gyömbért, majd a rákenjük vele a csirkére, és néhány órát állni hagyjuk. Utána az agyaghoz gyúrunk egy kis vizet és bort, majd 2-3 cm vastagon bevonjuk vele a csirkét. Parázsba tesszük, úgy, hogy teljesen beborítsa. Addig hagyjuk benne, amíg az agyag kemény nem lesz (2-3 óra). Utána az agyagot feltörjük, majd burgonyával tálaljuk.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fehérboros csirke » Csirke zöldborsós szószban » Hagymás csirkecomb » Csirke besamelben
» Török csirkemell saláta » Csirkesaláta / NoSalty » Paradicsomos csirke » Almás csirkemell.
» Kokuszos rántott csirke » Sőrőscsirke » Tepsis csirke » Tepsis sajtos csirkemell
» Kubai csirkemell » Padlizsános csirke » Mustáros csirkeszárnyak » Különleges sült csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.