Tutireceptek.hu fejléc

Almás-pudingos kekszes szelet recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg háztartási keksz
1,2 kg savanykás alma tisztítva (idared)
1 tk őrölt fahéj
12 dkg kristálycukor
1 ek mazsola
4 csomag vanília pudingpor
2 ek citromlé
15 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
Egy nagyobb méretű, magas falú tepsi vagy tál alját kirakjuk háztartási keksszel.

A meghámozott, apróbb darabokra vágott almát egy edénybe beletesszük, felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a kristálycukrot, a fahéjat, a citromlét és a mazsolát, majd felforraljuk.

Közben a 4 csomag pudingot kevéske vízzel csomómentesre keverjük, és miután felforrt az alma, óvatosan kevergetve besűrítjük vele.

A sűrű almás masszát ráöntjük a kekszekre, és egyenletesen elsimítjuk. A tetejét még forrón kirakjuk keksszel.

Felolvasztjuk az étcsokoládét, és bevonjuk vele a kekszeket.

Apró cukorkákkal díszíthetjük. 3-4 órára a hűtőszekrénybe tesszük, azután fogyasztható.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Boros hússzeletek » Floridai halszeletek » Kávés-mogyorós szelet » Margit-szelet
» Vaníliás szelet » Lyoni sertésszelet.... » Olgi szelet » Hússzeletek bakonyi módra
» Diós-habos szeletek » Német szelet » Óvári sertésszelet » Felhő szelet
» Őszibarack szelet. » Citromos rácsos szelet » Ribizlis kardinális szelet » Puncs- szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.