Tutireceptek.hu fejléc

Aranyfánk burgonyából recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
1/2 kg burgonya
3 dkg élesztő
1 db tyúkhúsleves kocka
1 dl tej
1 teáskanál cukor
50 dkg liszt
bors
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.


A receptet beküldte: moncsicsi83


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Burgonyás aranyfánk » Fasírt édesburgonyából » Brassói édesburgonyából » Kókuszgolyó burgonyából
» Tejbegrízes-mézes » Pudingkrém tortákhoz » Különleges szilváskockák » Gyümölcstorta pudinggal
» Répatorta-1 » MÁRVÁNYTORTA SZEDERREL » Rigó Jancsi_bevált » Fahéjas perecek
» Egyszerű túrógombóc » Áfonyás répás muffin » Ribizlizselés szív » Gesztenyés kocka meggyel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.