Tutireceptek.hu fejléc

Besameles brokkoli recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
1 kg brokkoli
1liter tej
10 dkg vaj
10 dkg liszt
20 dkg trappista sajt
10 dkg füstölt sajt
zsemlemorzsa
ételízesítő

bors

Elkészítés:
Megfőzzük a brokkolit enyhén sós vízben, leszűrjük.
Elkészítjük a besamelmártást: A vajon kissé megpirítjuk a lisztet, állandó kevergetés mellett apránként hozzáadjuk a felforrósított tejet, csomómentesre keverjük. Gyenge tűzön besűrítjük, csak a végén sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Ezután belekeverjük a lereszelt sajtokat.
A brokkolit kissé kiolajozott és zsemlemorzsával meghintett tűzálló tálba tesszük. Megszórjuk a tetejét ételízesítővel, majd leöntjük a besamellel.
Közepes hőmérsékleten lefedve vagy lefedetlenül 25-30 perc alatt elkészül. Ha megpirul a teteje, kész.

Tanácsok:
Ahány dl mártást szeretnénk, annyi dl tej, annyi dkg vaj és liszt kell hozzá.


A receptet beküldte: Ditttke


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Brokkoli sült burgonyával » Brokkolis sült tészta » Tejsodóban sült brokkoli » Brokkolis lepénykék
» Brokkolis csirkemell » Sajtos, brokkolis tészta » Update brokkoli krémleves » Burgonyás brokkolisaláta
» Brokkolis csirkém » Brokkolipüré » Juhtúrós rakott brokkoli » Rakott tészta brokkolival
» Brokkolis cicege (tócsni) » Brokkolikrémleves » Brokkolis quiche » Brokkoli boros bundában


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.