Tutireceptek.hu fejléc

Besamellmártásos karfiolos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Besamellmártáshoz:
5 dkg vaj
5 dkg liszt
3-4 dl tej
só, bors, szerecsendió
15-20 dkg reszelt sajt
karfiol
csirkemell szeletek
sajt a tetejére ízlés szerint

Elkészítés:
A csirkemell szeleteket sózom, borsozom, vajban elősütöm.
Karfiolt félpuhára főzőm vegetás vízben.
Besamellmártást elkészítem.(vajból lisztből rántás, majd bele a tej, felfőzni, fűszerezni, majd jöhet a sajt.
Jénaiba rakom először az elősütött csirkemelldarabokat, majd ráteszem a félpuha karfiolrózsákat és nyakon öntöm a sajtos besamellmártással. A tetejét még bőven sajttal megszórom. Először befedve sütöm, majd rápirítom a sajtot.

Tanácsok:
A hús alá lehet tenni főtt, karikára vágott krumplit és akkor a köret is készen van hozzá.
Karfiol helyettesíthető gombával, brokkolival, mexikói keverékkel, padlizsánnal stb.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: anita72


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Almás csirkevagdalt » Sárgarépás csirkeszárny » Csirke édesköménygumóval » Mézes-currys csirke
» Hamis rántott csirkecombok » Fűszeres csirkemell » Kijevi csirkemell » Csirkés enchilada
» Borzas csirkecomb » A Lászlók csirkemájasa » Karamellás-csirkemell » Füstöltsajtos csirkemell
» Kínai tésztás csirke » Csirkés-gombás kavarodás » Mandulás csirkemell » Ezersziget csirkesaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.