| Borzashús receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet kicsontozott sertéskaraj (vagy bármilyen sertésszelet) 30 dkg burgonya, 2 tojás sárgája 2 evőkanál vegeta, 1 evőkanál liszt, 2 gerezd fokhagyma, izlés szerint törött bors, a tetejére: 1 tejföl, 5 dkg reszelt sajt, vágott petrezselyemzöld Elkészítés: A burgonyát lereszelem, majd liszttel, tojás sárgájával, vegetával, zúzott fokhagymával, őrölt borssal összekeverem. A hússzeleteket először lisztbe, majd burgonyás masszába mártom. Bő, forró olajban kisütöm, és tűzálló tálba egymás mellé rakom. Tetejükre 1-1 kanál tejfölt kenek, reszelt sajttal és petrezselyemmel megszórom. Csak annyi időre teszem a sütőbe, amíg a sajt ráolvad. Krumpliürével tálalom. Tanácsok: A húst nem szabad gyorsan sütni, csak úgy mint a rántott húst, hogy átsüljön. Elkészítési idő: 120 perc A receptet beküldte: Ditke59 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |