Tutireceptek.hu fejléc

Cseh knédli recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
500 g rétesliszt,
20 g élesztő,
1 db. tojás,
3 dl tej,
3 db. tojás,
1 db zsömle,
só, olaj a kenéshez.

Elkészítés:
A lisztet egy tálba átszitáljuk, közepébe mélyedést készítünk,
amelybe belemorzsoljuk az élesztőt, valamint ráöntünk egy kis langyos tejet.
A lisztből, élesztőből és tejből lágyabb tésztát dolgozunk ki, majd kelni hagyjuk.
Ezután hozzáadjuk a tojást, sót, maradék tejet és a tésztát kidolgozzuk.
Végezetül beledolgozzuk a kockára vágott zsemlét és ismételten kelni hagyjuk.
A már megkelt tésztát egyforma részekre osztjuk,
henger alakúra gyúrjuk és tovább kelesztjük.
A hengereket nagyobb méretű edényben 20 percig főzzük.
10 - 10 percig egy - egy oldalát.
Ha megfőttek, kiemeljük a vízből, villával megszurkáljuk,
valamint olajjal megkenjük. Cérna segítségével karikákra vágjuk. (Késsel vágva szétesik.)


A receptet beküldte: ostkati

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Knédli - maceszgombóc » Káposztás knédli update1 » Gőzgombóc-knédli » Zsömleknédli egyszerűen
» Burgonyás knédli » Knédli » Knédli egyszerűen » Vadas nyúlcombok knédlivel
» Gombás knédli » Knédli (tejjel) » Lasagne verde » Tagliatelle alla Siciliana
» Tészta-csoda » Gyors szilvásgombóc » Husos lazania » Sült túrós tészta


Amennyiben még nem tetted meg, most feliratkozhatsz heti hírlevelünkre, melyben a tutireceptek.hu weboldalra felkerült friss receptekről tájékoztatunk. Itt add meg e-mail címed:
Iratkozz fel friss receptjeinket tartalmazó RSS csatornánkra: http://www.tutireceptek.hu/rss
Kövess minket a Twitteren!
Lájkolj minket a Facebookon!


Minden jog fenntartva © 2014, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.