| Csiki sertésborda erdei gombával. receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet hosszúkaraj, 10 dkg. füstölt szalonna, 2 közepes fej vöröshagyma, 25 dkg. kemény húsú erdei gomba (tinóru, vargánya, pereszke, sárga rókagomba, csiperke), 1 evőkanál liszt, 5 dl. csontlé (lehet leveskockából is), 2 dl. tejföl, 1 evőkanál fűszerpaprika, ízlés szerint só, őrölt fekete bors. Elkészítés: A füstölt szalonnát apró kockára vágjuk, zsírját kisütjük, majd a tepertőt kiszedjük és félrerakjuk. A zsíron a hússzeletek mindkét oldalát sóval, kevés őrölt fekete borssal megszórjuk és hirtelen megsütjük, majd kiszedjük. A visszamaradó zsiradékban az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, majd megpaprikázzuk s végül hozzáadjuk a felszeletelt gombát is.Megsózzuk és erős tűzön addig pároljuk, amíg a gomba által kieresztett víz elpárolog.A csontlevet feltesszük főni, majd ha forr belerakjuk a hússzeleteket és készre pároljuk a húst. Közben kb. 1 dl. csontlével elkeverjük a lisztet, a 2 dl. tejfölt és kiforraljuk.A gombás hagymát és a mártást a húshoz adjuk, átmozgatjuk, kiforraljuk és galuskával, esetleg friss salátával is tálaljuk. Tanácsok: Erdei gomba helyett termesztett csiperke is használható. Elkészítési idő: 70 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |