Tutireceptek.hu fejléc

Csirkecomb tárkonyos-mustáros mártással recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
2 csirkecomb
1 fej vöröshagyma apróra vágva
1 gerezd fokhagyma apróra vágva
1 ek olaj
100 ml száraz fehérbor
125 ml csirkeleves
1+2 kk mustár
50 ml tejszín
2 ek apróra vágott tárkonylevél

bors

Elkészítés:
A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, mossuk, szárazra töröljük. Sóval, borssal fűszerezzük.
Az olajat egy serpenyőben felforrósítjuk. A csirkecombokat erős lángon átsütjük, majd kivesszük, és megkenjük őket 1 ek mustárral.
A visszamaradt pecsenyezsírban megdinszteljük a hagymát és a fokhagymát, felöntjük a borral, 1-2 percig főzzük, majd hozzáöntjük a levest is, a húst belehelyezzük, és lefedve, alacsony hőfokon kb. 1 órat főzzük.
A húst kivesszük, és melegen tartjuk. A főzőlevet botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt és a maradék mustárt, tovább főzzük, míg besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk, majd megszórjuk a tárkonnyal.


A receptet beküldte: access


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Rakott, bundás csirkecomb » Spagetti gyömbérmártással » Haltekercs citrommártással » Spárga hollandi mártással
» Rác csirkecomb » Húsgombóc sajtmártással » Csirkecomb mustármártásban » Ropogós karfiol mártással
» Csabai csirkecomb » Körte diós sajtmártással » Bajor csirkecomb » Rántott csirkecombfilé
» Őzcomb pikáns mártással » Almatorta fahéjmártással » Tortelloni sajtmártással » Mustáros, mézes csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.