Tutireceptek.hu fejléc

Haltekercs citrommártással recept

Kategória:
 Halas ételek

Hozzávalók:
60 dkg tengeri halfilé,
2 citrom,
5 dkg vaj,
2 evőkanál liszt,
4 dl csontleves (kockából),
2 dl tejföl,
1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld,


Elkészítés:
A halfiléket hosszában kettévágjuk, megsózzuk, citromlével meglocsoljuk.
Feltekerjük, és 1-1 fogvájóval átszúrva rögzítjük.
Kiolajozott edénybe rakjuk, és a leves felét aláöntjük.
Lefedjük, és puhára pároljuk.
A mártáshoz a citromokat megmossuk, szárazra töröljük.
Az egyik héjából egy keveset lereszelünk és a levét kicsavarjuk.
A másiknak a felét vékonyan felkarikázzuk és kettévágjuk.
A vajat megolvasztjuk és világosra piritjuk benne a lisztet, felengedjük a megmaradt leveslével és felforraljuk. Citromlével, citromhéjjal és sóval ízesítjük. Hozzákeverjük a tejfölt is, és ismét felforraljuk. Levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a félbevágott citromokat és a petrezselyemzöldjét. A meleg haltekercsek köré öntve tálajuk, és pertezselymes burgonyával körítjük


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Húsgombóc citrommártással » Haltekercs kapormártással » Diós-zelleres haltekercsek » Brokkolis haltekercsek
» Dorozsmai molnár ponty » Tintahalragu » Tonhalas pite » Kapros, krumplis halfilé
» Sushi-variációk » Káposztás harcsa » Fokhagymás garnéla » Szezámmagos halfilé
» Harcsa paprikásan » Krémsajtos hal » Pisztráng mandulával sütve » Pörkölt Ponty


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.