Tutireceptek.hu fejléc

Diós bucik recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 tojás
20 dkg cukor
7,5 dkg darált dió
1 csomag vaníliás cukor
vaj és liszt a formákhoz

Elkészítés:
Kivajazzuk, és liszttel kiszórjuk a formákat. Én kávés pohárba teszem. A tojásokat kettéválasztjuk.

Kevergetve karamellizálunk 10 dkg cukrot. Amikor aranybarna lesz, óvatosan hozzáöntünk 2 evőkanál vizet, és kevergetve felforraljuk. Azonnal a formák aljára öntjük kb. 3 mm vastagon. A tojássárgákat a maradék 10 dkg cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a diót, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Alaposan kikeverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszába forgatjuk. A formákba töltjük, és a sütőben 20 percig sütjük. Tányérra borítjuk, és azonnal fogyasztjuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: Kiss Ildikó


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Súlykontroll zabos bucik » U1-es bucik » Libatöpörtyűs bucik » Mogyorós bucik
» Update 1 bucik » Ricottás-gyümölcsös szelet » Kakaós lepény » Meggyfelfújt
» Tejfölös-pudingos sütemény » Kakaós sütemény » Csokis-diós muffin I. » Stolverk szelet
» Almapuding másként » Fahéjas almagombóc » Diós tiramisu » Habos fincsi meggyes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.