Tutireceptek.hu fejléc

Diós és szezámmagos csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 db csirkemell filé,
10 dkg liszt,
4 egész tojás,
10 dkg
szezámmag,
15 dkg durvára tört dió,
olaj,
őrölt fehér bors,
só.
A mártáshoz:
1 dl ketchup,
olaj,
szójaszósz.

Elkészítés:
A fóliával letakart csirkemell filéket húsverő kalapáccsal óvatosan
megütögetjük, kevés sóval, borssal bedörzsöljük. Az így előkészített
csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk. Négy darabot
szezámmaggal, négy darabot durvára tört dióval bundázzunk, majd bő forró
olajban készre sütjük, de lecsöpögtetjük. Tálaláskor a kisujjnyi vastag
csíkokra vágott csirkemelleket tálra tesszük, külön tálkákban pár csepp
olajjal ízesített ketchupit és szójaszószt adunk hozzá.


A receptet beküldte: LoLiNa


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Barackos rakott csirkemell » Almás-tejszínes csirkemell » Natúr sült csirkemell » Nosztalgia csirkemell
» Lecsós csirkemell egytál » Színes csirkemell » Epres csirkemell rolád » Sárgarépás csirkemell
» Édes csirkemell » Zöldborsós csirkemell » Csirkemell citrommártásban » Tokaji csirkemell
» Csirkemell Cserép-módra:-) » Csirkemell görögösen » Magyaróvári csirkemell » Sajtos csirkemell rántva


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.