Tutireceptek.hu fejléc

Diós-habos zongorabillentyű recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
50 dkg. darált dió
50 dkg. porcukor
2 egész tojás
igény szerint fahéj
2 tojásfehérje
10 dkg cukor
2 kk. citromlé

Elkészítés:
Összegyúrni a diót, porcukrot és az egész tojásokat, majd pihentetni egy kicsit. Pihentetés után 3-4 mm. vastagra kinyújtani és rákenni a 2 tojásfehérjéből, a cukorból és a citromléből készült habot. Ha már jó sűrű akkor kenhető a tésztára. Megkenés után keskeny rudakra vágni és 100-110 fokos sütőben inkább szárítani mint sütni, akár a habcsókot. Akkor jó, amikor ha a hab kissé felemelkedik és szép fényes fehér marad. Ha kicsit megsárgul még akkor is finom. Fém sütis dobozban sokáig eláll, és közben puhul is.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Diós-habos szelet » Diós-habos szeletek » Túrós lepény eperöntettel » Krémszaloncukor
» Lekváros, kakaós muffin » Cseresznyés rétes » Lekváros lepény » Keksz kocka
» Habos almás, nagyon finom » Barackos -túrófelfújt » Lilla féle csokis muffin » Nagyi meggyes pitéje
» Barna süti » Gesztenyehasáb » Halava » Áfonyás kókusz kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.