Tutireceptek.hu fejléc

Diós-mogyorós saláta kacsával recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 személyre:

30 dkg vegyes zöldsaláta
1 kávéskanál mustár
1 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál dióolaj
4 kacsaszárnytő
1 füstölt kacsamell
8 szelet kacsamáj
4 szem koktélparadicsom
0,5 dkg dió
0,5 dkg mogyoró
0,5 dkg fenyőmag
0,5 dkg mazsola
1 csipetnyi só
bors

Elkészítés:
A húsokat előkészítjük, a kacsaszárnytöveket zsírjától megszabadítjuk és sütőben öt percig 200 oC-on meggrillezzük. A füstölt kacsamellet vékonyra szeleteljük és a kacsamájszeleteket néhány perc alatt serpenyőben megpirítjuk. Egy felhevített, ám száraz serpenyőben megpirítjuk a fenyőmagot, hozzáadjuk az apróra tört diót, mogyorót, és a mazsolát. Tányérra halmozunk egy maroknyi vegyes salátát, 1 szem koktélparadicsomot, meglocsoljuk az ecetből, sóból, borsból és egy kevés dióolajból kevert ecetes salátaöntettel, elrendezzük rajta a füstölt kacsamellszeleteket és a kacsamájszeleteket, megszórjuk a diós, mogyorós mazsolakeverékkel és tálaljuk.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Zöldbabos tonhalsaláta » Diós-almás céklasaláta » Téli saláta » Saláta koktélrákkal
» Sajtos uborkasaláta » Saláta » Csirkés Cézár-saláta II. » Krinolinos saláta
» Halsaláta » Körte-camembert saláta » Cékla saláta » Almás lencsesaláta
» Szárnyas uborka saláta » Színes saláta » Életerő-saláta » Fogyi saláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.