Tutireceptek.hu fejléc

Dulcsásza (erdélyi román recept szerint). recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
3 kg. gyümölcs (lehet vegyesen is),
2 kg. koronás befőző kristálycukor

Elkészítés:
A gyümölcsöket kiválogatjuk, csak az ép és egészséges darabokat tarjuk meg. Ha magvas gyümölcs is van köztük, akkor kimagozzuk, majd az egészet feldaraboljuk és megszórjuk a koronás cukor kétharmadával. Csavaros üvegeket veszünk, az aljára ujjnyi vastag cukrot szórunk, majd belehalmozzuk a gyümölcsöt és a tetejére is kb. ujjnyi vastag cukorréteget szórunk. Ha közben képződött gyümölcslé, akkor aláöntjük. Az üvegeket lezárjuk, nagyobb edénybe tesszük és langyos vizet öntünk bele, amit lassú forralással felforralunk, és kb. kb. l5 percig gyöngyözve hőn tartunk. Kiéve óvatosan lehűtjük, végül hűvös helyen tároljuk.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fasírt alaprecept » Erdélyi aprópecsenye » Kenyér alaprecept » Erdélyi rakottas
» Tavaszi tekercs recept » Pacalpörkölt (amc recept) » Erdélyi borsos tokány » Vinetta (erdélyi étel)
» 100 éves recept: diós süti » Feketeerdő-torta recept » Erdélyi fokhagymaleves » Román palacsinta
» Erdélyi ordás palacsinta » Erdélyi székelykáposzta » Erdélyi húsgombóc leves » Erdélyi töltött káposzta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.