Tutireceptek.hu fejléc

Egyben sült karaj 2. - mustáros recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
1.5 kg sertés rövidkaraj (csontozott)
15 dkg erdélyi szalonna
30 dkg kolbász
2 közepes fej vöröshagyma (felkarikázva)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék ízlés szerint (vagy húsvarázs )
3 ek mustár

Elkészítés:
Egy magas falú tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy majd bele tudjuk csomagolni a húst.
A karajt megmossuk, majd bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, az alja maradjon egyben.
A szeletek közé teszünk a szalonnacsíkokból, a kolbászból és a hagymakarikából is, sózzuk, borsozzuk.
Húsvarázzsal megszórjuk a hús tetejét, majd mustárral jól megkenjük.
Kis vizet öntünk köré, majd becsomagoljuk az alufóliába, és betesszük az előmelegített sütőbe.
Amikor megpuhult, kicsomagoljuk, és hagyjuk, hogy megpiruljon!
Köretnek rizs és krumplipüré az ideális, jól meglocsolva a szaftjával (ha nem sült le).

sütési hőfok: 180°C


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Böllér karaj » Tejszínes mustáros hús » Bőrös sertéskaraj sütve. » Mustáros meggyleves
» Mustáros hús 2 fő részére » Egyben sült karaj » Gombás-sajtos karaj » Mustáros-tejfölös karaj
» Sárgabarackos sertéskaraj » Töltött karaj » Uborkás mustáros csirke » Tejfölös-mustáros cukkini
» Göngyölt karaj » Sertéskaraj gazdagon.... » Karajba zárt csülök » Karajcsíkok fügés raguval


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.