Tutireceptek.hu fejléc

Egzotikus csirke recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 csirkehúsleveskocka
4 csirkemellfilé
2 gerezd fokhagyma
2 cm gyömbér (darabka)
20 dkg lilhagyma
40 dkg kígyóuborka
40 dkg brokkoli
10 szem csillagánizs
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál őrölt bors


Elkészítés:
7,5 dl vizet a leveskockával felforralunk, majd beletesszük a húst, és 30 percig kislángon főzzük, míg a lé a felére sűrűsödik. 4 evőkanál levest félreteszünk. A húst a levesben hagyjuk kihűlni, majd lecsöpögtetjük, és vékony szeletekre vágjuk. A gyömbért meghámozzuk, és kis darabokra vágjuk. A hagymákat négyfelé vágjuk, majd minden darabot még 3 részre aprítunk. Az uborkát felkarikázzuk. A brokkolit rózsáira szedjük, majd vékony szeletekre vágjuk. 2 csillagánizs magját kiszedjük, és megdaráljuk. Wokban vagy nagyobb serpenyőben, az olajban a húst, a csillagánizsport, a hagymát, a zúzott fokhagymát, a gyömbért, a brokkolit és az uborkát 5 percig erős tűzön sütjük. Sóval, borssal ízesítjük, majd a főzőlevet is hozzáadva elkeverjük, és beleszórjuk a maradék csillagánizst. Rizzsel körítve tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Kalóriatartalom: 280 kcal

A receptet beküldte: mano244


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke chilipaprikával » Pirított csirke gombával » Kakukkfüves csirkemell » Padlizsános csirkemell
» Barackos csirkemell » Csirkés-gombás kavarodás » Zalai csirkeleves » Zabkorpás csirkefasírt
» Perui csirke » Őszibarackos csirkecomb » Citromos-mézes csirke » Karalábés csirke
» Rakott csirke 2 » Erdélyi csirke raguleves » Fokhagymás csirkecomb » Csirkemájjal töltött karaj


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.