Tutireceptek.hu fejléc

Eszterházy urak csülkös babgulyása recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
1 db kis füstölt csülök
Fél kgr bab /száraz beásztatva,vagy puha/
pirospaprika
só,bors
fokhagyma,
vöröshagyma,
babérlevél,
pörköltszaftkocka
kevés olaj,
kevés liszt a rántáshoz
csipös pirosarany aki szereti

Elkészítés:
kevés olajban megpárolunk 1 apróra vágott vöröshagymát,rászorjuk a pirospaprikát,belarakjuk a felvagdalt csülköt amit elötte egy kicsit ásztattunk,majd felengedjük vizzel igény szerint.Beletesszük a kb 3 babérlevelet,rezselt fokhagymát kb.3 gerezdet,pörköltszaftot,sót,kevés töröttborsot,ha puha a bab kicsit később tesszük bele.Az ásztatottat mindjárt .Ha megfőtt berántjuk megforraljuk izesithetjük erőssel és vegetával.Nagyon finom kiadós.Ha megprobálod szeretni fogod.

Tanácsok:
Ne tegyél bele zöldséget ,sárgarépát és tésztét mert ez nem zöldséges bableves hanem igazi finom babgulyás urak módjára amit puha kenyérrel eszünk.Jó étvágyat!Gazdagithatod husos karajcsonttal vagy bőrkével akkor biztos a siker.

Elkészítési idő: 120 perc

A receptet beküldte: yrisz


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis Eszterházy golyók » Csülkös cipó » Csülkös zöldbableves » Csülkös krumplileves
» Csülkös rakott makaróni » Rakott csülkös » Eszterházy torta » Csülkös lencsesólet
» Eszterházy golyók » Temesi rakott csülkös » Csülkös bab bográcsban » Csülkösbab-1
» Csülkös káposztaleves » Csülköspacal » Eszterházy-szelet » Csülkös pacal....


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.