Tutireceptek.hu fejléc

Finom sajtos rakott krumpli recept

Kategória:
 Vegetáriánus ételek

Hozzávalók:
1 kg krumpli
30 dkg sajt
10 dkg vaj


Elkészítés:
A nyers, meghámozott krumplit nagyon vékony karikákra vágjuk, és egy réteg krumplikarikát egy kivajazott tűzálló tál aljára fektetünk. A krumpliréteget kicsit megsózzuk, apró vajdarabkákkal megszórjuk, majd szintén nagyon vékonyra vágott sajtszeletekkel beborítjuk. A sajtra megint krumpli, pici só, vajdarabkák, aztán újra sajt következik. Addig folytatjuk a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére sajt, a sajtra pedig vajdarabkák kerüljenek. A tálat szorosan fedjük be alufóliával, és forró sütőben kb. 50 percig süssük. Végül az alufóliát levéve kb. 10 percig pirítsuk.
Valamilyen savanyúsággal vagy zöldség-salátával tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös-sajtos kelbimbó » Töltött krumpli héjában » Sajtos sonkás bugonya » Csokis rakott babapiskóta
» Aranykrumpli » Krémsajtos kanapé » Különleges finomság » Tejfölös finomság
» Sajtos hajdinagombóc » Sajtos rántott patisszon » Krumplis tekercs » Krémsajtos sütemény
» Alföldi rakottas » Gyümölcshabos finomság » Sonkás-sajtos kelkáposzta » Sajtos tészta ínyenc módra


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.