Tutireceptek.hu fejléc

Finomfőzelék (szerintem) recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
zöldborsó
sárgarépa
krumpli
tej

ételízesítő (vegeta/delikát)
édesítő
a rántáshoz:
- olaj
- liszt
- pirospaprika

Elkészítés:
A borsót, az apróra vágott krumplit és sárgarépát annyi víz és tej (fele-fele arányban kb.) keverékével öntöttem fel, amennyi ellepi és feltettem főni. Sóztam és beletettem az ételízesítőt. Mikor már főtt, belepottyantottam kb. 2-3 pötty édesítőt, de ez elhagyható, ha nem szereted édesen.
Mikor már minden zöldség megpuhult, elkészítettem a rántást:
egy kis lábasban olajat hevítettem, beletettem a lisztet, világosbarnára pirítottam majd beletettem egy fél kiskanálnyi pirospaprikát (ez is elhagyható egyébként) és az így kapott rántást óvatosan, a főzit folyamatosan kevergetve a főzelékbe öntöttem. Rottyan párat és kész is.

Tanácsok:
A zöldségek aránya szabadon változtatható.
Feltétnek tükörtojást készítettem hozzá.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Hisztikirálynő


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Bundáskenyér-szerintem » Mákos guba szerintem » Baklava (szerintem) » Finomfőzelék
» Szalagos fánk szerintem » Káposzta főzelék » Tejszínes cukini főzelék » Tejszínes Endívia
» Szalonnás lencse » Savanyú krumplifőzelék » Kelbimbófőzelék » Zöldbab főzelék II.
» Spenót - Ahogy én csinálom » Vidámfőzelék:) » Paleo spenót » Az én sóskafőzelékem


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.