| Finomfőzelék (szerintem) receptFőzelékek Hozzávalók: zöldborsó sárgarépa krumpli tej só ételízesítő (vegeta/delikát) édesítő a rántáshoz: - olaj - liszt - pirospaprika Elkészítés: A borsót, az apróra vágott krumplit és sárgarépát annyi víz és tej (fele-fele arányban kb.) keverékével öntöttem fel, amennyi ellepi és feltettem főni. Sóztam és beletettem az ételízesítőt. Mikor már főtt, belepottyantottam kb. 2-3 pötty édesítőt, de ez elhagyható, ha nem szereted édesen. Mikor már minden zöldség megpuhult, elkészítettem a rántást: egy kis lábasban olajat hevítettem, beletettem a lisztet, világosbarnára pirítottam majd beletettem egy fél kiskanálnyi pirospaprikát (ez is elhagyható egyébként) és az így kapott rántást óvatosan, a főzit folyamatosan kevergetve a főzelékbe öntöttem. Rottyan párat és kész is. Tanácsok: A zöldségek aránya szabadon változtatható. Feltétnek tükörtojást készítettem hozzá. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Hisztikirálynő Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |