Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás tejfölben pácolt csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
8 nagyobb csirkemellfilé szelet
2 nagyobb tojás
15 dkg tejföl
1 csapott kk só
1 tk házi fokhagymakrém (vagy 4 nagy gerezd fokhagyma)
10 dkg liszt a forgatáshoz
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A húsokat alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük, majd vékonyra klopfoljuk.

A tojásokat egy villával felverjük, és jól elkeverjük a tejföllel, a sóval és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával).

A csirkeszeleteket egyesével beleforgatjuk a tejfölös masszába, és lefedve legalább egy éjszakát a hűtőben pihentetjük.

Egy tányérba szórjuk a lisztet. Egy másik edényben olajat forrósítunk. A húsokat kicsit lecsepegtetjük, megforgatjuk a lisztben mindkét oldalukat, majd a forró olajban közepesnél egy kicsit kisebb lángon világos barnára sütjük.

Konyhai papírtörlőre téve hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Tetszés szerint megszórhatjuk egy kevés reszelt sajttal, amikor kiemeljük az olajból.

Tanácsok:
A pácolásnak köszönhetően kellemesen fokhagymás ízű, puha étel lett. A család egyik fele salátával, a másik fele krumplipürével fogyasztotta.
A reszelt sajt opcionális, akár el is hagyható.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás csirkemell » Csirkemell Cserép-módra:-) » Áfonyalekváros csirkemell » Csirkemell sajttal
» Narancsszószos csirkemell » Currys kókuszos csirkemell » Fokhagymás sült oldalas » Fokhagymás camembert-leves
» Csirkemelles húspogácsa » Csirkemell zöldségágyon » Fokhagymás rakott csirke » Kubai csirkemell
» Fokhagymás-fűszeres lazac » Tasakban sült csirkemell » Fokhagymás omlett gombával » Hawaii csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.