Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás omlett gombával recept

Kategória:
 Tojásételek

Hozzávalók:
10 gerezd fokhagyma
4 tojás
5 dl tej
20 dkg liszt
5 dkg parmezán sajt
10 dkg póréhagyma
20 dkg gomba
só,
bors,
kakukkfű,
olaj
1 cs. petr. zöld

Elkészítés:
Omlett:

A tojásokat lazán habbá verjük, hozzákeverjük a tejet és annyi lisztet, hogy palacsinta sűrűségű tésztát kapjunk. Sózzuk, őrölt borssal és finomra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük, végül belekeverjük a fokhagymát és a lereszelt sajtot is.
Felforrósított serpenyőben megsütjük a négy omlet-tet és megtöltjük a hagymás gombával.

Töltelék:

A póréhagymát karikákra vágjuk, a gombát felszeleteljük.A fokhagymát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk. Kevés olajon addig pároljuk őket amíg a gomba leve elfő. Kevés sót, őrölt borsot, csipet kakukkfüvet adunk hozzá.


A receptet beküldte: Rozália


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lencsesaláta gombával » Fokhagymás sült oldalas » Fokhagymás-kapros halfilé » Gazdag omlett
» Fokhagymás vadlibamell » Fokhagymás sertésszelet » Fokhagymás süllő » Fokhagymás hátszín
» Bakonyi omlett » Fokhagymás rák » Sonkás-fokhagymás tészta » Fokhagymás busa
» Fokhagymás libacomb » Fokhagymás Röfihús » Fokhagymás sertésmáj » Fokhagymás pácolt hús


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.