Tutireceptek.hu fejléc

Fonott kalács(Kata-féle) recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta

50 dkg liszt
8 dkg vaj vagy sütőmargarin
3 ek cukor

2,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 tojás
Krém

8 dkg vaj vagy sütőmargarin
3 ek cukor
1 ek kakaó, de lehet több is
2 ek kókusz
kevés tej (ha szükséges)
A kenéshez

2 ek cukor
1 tojássárgája

Elkészítés:
A tészta összetevőiből könnyű kelt tésztát gyúrunk, majd félre tesszük keleszteni. Míg kel, összeállítjuk a krémet: a vajat vagy sütőmargarint felhabosítjuk a porcukorral, beletesszük a kakaót, a kókuszt, és ha nagyon sűrű lenne, akkor picike tejet. Amikor a tészta megkelt, két részre osztjuk. Előbb az egyiket jó vékonyra kinyújtjuk, amennyire csak tudjuk, és megkenjük a krém felével, majd szorosan feltekerjük. A tésztát hosszában úgy vágjuk ketté, hogy a tetejéből 1,5 cm-t egyben hagyunk, a tészta két felét pedig összefonjuk. Mindkettőt tepsibe rakjuk és lekenjük egy tojássárgával, és megszórjuk egy kevés kristálycukorral. Előmelegített sütőben 30-40 perc alatt ropogós aranybarnára sütjük.


A receptet beküldte: hpkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csokis-diós fonott kalács » Túrós fonott süti » Különleges fonott kalács » Kakaós fonott
» Mini fonott kalácsok » Fonott kalács (Update 1) » Sonkás fonott kalács » Fonott pulyka
» Fonott, töltött kalács » Fahéjas fonott kalács » Fonott kalács » Kakaós fonottkalács
» Sütőtökös-csokis keksz » Gyümitorta Lívimodra » Sárgabarackos habos » Mennyei narancsos kuglóf


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.