Tutireceptek.hu fejléc

Galuska paradicsomos gombával recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1+1 kiskanál só
2 tojás
kb. 4,5 dl hideg víz
1 ek olaj

30 dkg csiperkegomba
1 vöröshagyma
15 dkg paradicsompüré
4 ek olaj
só, bors, pár csepp citromlé, késhegynyi porcukor

Elkészítés:
A lisztet egy tálba szórjuk, megsózzuk, majd a tojásokat hozzáadjuk, ezután a vízzel összekeverjük éskidolgozzuk.
Egy nagyobb lábasban 1 kiskanálnyi sóval ízesítve vizet forralunk, majd a tésztát beleszaggatjuk. Akkor kész, amikor a tészta mind feljött a víz felszínére és 1-2 percig főtt. Ezután a galuskát leszűrjük, jól lecsöpögtetjük. Az olajjal összekeverjük, így nem ragad össze.

A hagymát és a gombát megtisztítjuk. Előbbit finomra, az utóbbit vékony szeletekre vágjuk. Egy magas falú serpenyőben, az olajon a hagymát megfonnyasztjuk. A gombát rádobjuk, nagy lángon 6-7 percig pirítjuk.
Ezután belekeverjük a paradicsompürét, 1-1,5 deci vízzel hígítjuk. Enyhén megsózzuk, megborsozzuk, egy kevés citromlével és porcukorral kellemesen pikánsra ízesítjük.
2-3 percig kevergetve forraljuk, majd tálaláskor a galuskára merjük.


A receptet beküldte: gurzau.maria


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Somlói galuska másként » Paradicsomos zöldbab » Erdélyi galuska » Pirított csirke gombával
» Pirított puliszka-galuskák » Tepsis husi gombával » Finom Aranygaluska » Sajtos-tejfölös galuska
» Aranygaluska almapürével » Alföldi májgaluska leves » Tojásos galuska » Grízgaluska
» Paradicsomos padlizsán » Raguleves csiperkegombával » Mentás Paradicsomos Salsa » Kötött galuska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.