Tutireceptek.hu fejléc

Gesztenyés kosarak recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
4 tojás sárgája
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
1 csomag sütőpor

Töltelék:

25 dkg gesztenyemassza
5 dkg vaj
2 cl rum
5 dkg porcukor

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük.

A töltelékhez a gesztenyét áttörjük a porcukorral, rummal, majd hozzáadjuk a vajat és jól összedolgozzuk. Felhasználásig hűtőbe tesszük.

A tésztát 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és muffin vagy kosár formába igazítjuk. Esetleg úgy is készíthetjük, hogy a tésztából diónyi darabokat szakítunk és az ujjainkkal belenyomkodjuk a formába. A tölteléket beletöltjük a formákba.

180 fokra előmelegített sütőben kb 2-3 perc alatt készre sütjük.


A receptet beküldte: cicaaa65


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gesztenyés méhkas süti » Nagyi gesztenyés tekercse » Gesztenyés desszert » Gesztenyés Charlotte
» Gesztenyés finomság » Gesztenyés diós szelet » Gesztenyés pulyka » Gesztenyés almatorta
» Gesztenyés bomba » Gesztenyés süti hidegen » Gesztenyés kuglóf » Gesztenyés fatörzs I.
» Gesztenyés muffin » Gesztenyés kosárka » Gesztenyés pite » Csokis-gesztenyés muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.