Tutireceptek.hu fejléc

Gombaleves szárított gombából recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
5 - 8 dkg. szárított vargánya.
5 dl. húsleves ( vagy zöldségleves),
2 dl. tejföl,
2 db. babérlevél,
só,
1 mokkáskanál őrölt fekete bors,
3 evőkanál liszt,
1 db. citrom leve ( vagy evőkanálnyi borecet)

Elkészítés:
A szárított gombát kevés vízzel felengedjük és kb. 1 órán keresztül áztatjuk. Ekkor felöntjük az alaplével (amit készíthetünk erőleves, vagy húsleves kockából is), majd sózzuk, borsozzuk és a babérlevelet is hozzáadva 30 - 35 percig lassú tüzön főzzük. Közben a tejfölből és a lisztből habarást készítünk, amit a leveshez adunk, majd ízesítjük citromlével és pár perc forralás után tálaljuk.

Tanácsok:
A leveshez használhatunk bolti erdei vegyes gomba száritmányt is.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Különleges gombaleves » Tejfölös-kapros gombaleves » Gombaleves Laci kedvére » Gombaleves magyarosan
» Gombaleves Juca módra » Rizses gombaleves » Tejszínes gombaleves » Zöldborsós gombaleves
» Erdei gombaleves » Gombaleves Tamás módra » Háromhagymás gombaleves » Göcseji gombaleves
» Szárítottélesztős lángos » Gombaleves á lá Milli » Fokhagymás gombaleves » Gombaleves rizzsel


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.