Tutireceptek.hu fejléc

Görögdinnye tartósitása /hatalyákné módra/ recept

Kategória:


Hozzávalók:
Egy félig érett /vagy rosszul választott/ görögdinnyét tetszőleges nagyságúra fel kell darabolni.

Elkészítés:
Egy fazékba sós vizet forralni.Ebbe a zubogó sós vízbe egy szűrőkanálba téve 3-4 percig forraljuk a dinnyét, majd belerakjuk egy üvegbe.A forró vizet tetszés szerint beízesítjük,ecettel,cukorral,borssal, babérlevéllel mustármaggal,majd ráöntjük a dinnyére.tetejére pici borkénport teszünk, és lezárjuk az üveget. Már másnap fogyasztható, hosszú ideig nem áll el.Előnye nem kell kidobni sem az éretlen sem a kissé fonnyadt dinnyét.

Tanácsok:
Hűtőszekrényben,felbontva 3-4 hétig is eláll.A dinnyét nem kell meghéjazni.Az egészen érett, de nem édes, vagy fonnyadt dinnye is hasznosítható.Sok sikert mindenkinek

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: hatalyakne


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Lime-os görögdinnyekoktél » Görögdinnye szorbet » Mentás görögdinnye saláta » Görögdinnye leves
» Görögdinnyés jégkása » Görögdinnyés limonádé » Görögdinnye » Görögdinnyés csoda
» Görögdinnyeital » Pirogi/nagymamám módra/ » Görögdinnyekehely » Görögdinnye (nem diétás)
» Ecetes görögdinnyehéj » Görögdinnye delikát » Görögdinnye granita » Uborka, paprika télire


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.