Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás-sajtos pirítós recept

Kategória:
 Szendvicsek, szendvicskrémek

Hozzávalók:
8 szelet toast (pirítós) kenyér
10 dkg vaj
20 dkg reszelt trappista sajt
6 evőkanál tej
1 mokkáskanál mustár
1 lilahagyma
őrölt bors


Elkészítés:
A megpuhult vajat krémesre keverjük a reszelt sajttal és a tejjel, majd hozzáadjuk a mustárt, és borsot őrlünk bele. A hagymát vékony karikákra vágjuk, leöntjük forró vízzel, 5 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk teljesen megszáradni. A kenyerek egyik oldalát sütőben megpirítjuk, majd a másik oldalára kenjük a sajtos krémet, rárakjuk a hagymakarikákat, és forró sütőben sütjük, amíg a sajt teteje megpirul.

Elkészítési idő: 15 perc
Kalóriatartalom: 570 kcal

A receptet beküldte: kissmakka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kaviáros pirítós » Francia pirítós » Hagymás-sajtos tarja » Ajvar pirítóssal
» Olasz pirítós » Medvehagymás-sajtos kifli » Sárgaborsókrém pirítósra » Avokádópüré pirítóssal
» Lencsekrémes pirítós » Pirítós májkrémmel » Fokhagymas-sajtos burgonya » Padlizsán krém piritósra
» Májkrémes pirítós » Krumplikrém pirítósra » Avokádókrémes pirítós » Padlizsánkrém piritóssal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.