Tutireceptek.hu fejléc

Hamis tiramisu tojás nélkül recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
2 nagy pohár tejföl (2x450 g)
6 evőkanál kristálycukor,
3 csomag vaníliás cukor,
1 kávéskanál rumaroma
1 nagy csomag babapiskóta
kakaópor
tej
capuccinó por

Elkészítés:
Egy pohár tejbe keverek annyi capuccinó port, mintha meginni szeretném. Cukor ne legyen benne, ezután tányérba öntsük ki, ne pohárban legyen!
A tejfölt a kristálycukorral, vaníliás cukorral, a rumaromával összekeverjük. Jénai edény aljára teszünk egy keveset ebből a kapott krémből, és a piskótákat elkezdjük belemártogatni a tányérba kiöntött capuccinóba, hogy felszívja azt, de éppen csak egy pillanatra, mert különben eláznak a piskóták. Tehát az alsó krém tetejére teszünk egy sor ilyen módon megmártott babapiskótát, meghintjük kakaóporral, majd megint krémet teszünk és pakoljuk a rétegeket piskóta és krém formájában, ameddig el nem fogynak, de a babapikótákat minden rétegnél meghintjük kakaóporral. De a legvégére mindenképpen krém kerüljön, ami fedje be a piskótákat. Ezután a tetejét is meghintjük kakaóporral, vagy capuccinóport is szórhatunk rá vegyesen.
Tegyük egy éjszakára hűtőszekrénybe, ezalatt a kakaóport is beissza a krém, s a babapiskóta is kellőképpen megpuhul. Az alsó réteg krémet szépen magába szívja majd a legalsó réteg babapiskóta. Mivel nyers tojás nélkül készül, hosszabb ideig eltartható.....már, ha van ideje! :)


A receptet beküldte: turkkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos paprika » Márványos tojás 1-2 » Tiramisu egyszerűen » Hamis krémes
» Tojás aszpikban » Hamis velő » Banános tiramisu » Csokifelfújt cukor nélkül
» Hamis dobos » Gombás tojáskrém » Tojásos spárga vajszószban » Egg nog (Meleg tojáslikőr)
» Avokádóban sült tojás » Lecsós tojáslepény » Csokitorta sütés nélkül » Sóskaleves, tojással


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.