Tutireceptek.hu fejléc

Hideg sárga- vagy őszibarackleves recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
20-25 dkg. barack ( lehet sárga, de idény szerint őszi is),
2 dl. fehér, édes bor,
2 dkg. zsemlemorzsa,
15 dkg. porcukor,
1 citrom leve,
1 db. tojás,
1 dl. tejszín.
csipetnyi só.

Elkészítés:
A barack mennyiség felét kimagozzuk, meghámozzuk, felszeleteljük és a borban lassú tűzön puhára főzzük. A barack másik felét kimagozzuk, majd jó liternyi vízben a zsemlemorzsával együtt feltesszük főni. Ha kész turmixoljuk.A tejszínben a felvert tojást jól elkeverjük. A leves mindkét részét összeöntjük, hozzákeverjük a porcukrot, ízesítjük a citrom levével és lassú tűzön a tejszínes tojást is apránként hozzáadva készre főzzük. Hidegen, jégbe hűtve tálaljuk.

Elkészítési idő: 45 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hideg csokoládésrízs » Hideg meggyleves mentával » SUBA (orosz hidegtál) » Hideg eperleves 2.
» Hideg gyümölcs turmix » Hideg cukkini krémleves » Hideg zöldségsaláta » Lengyel hideg céklaleves
» Hideg tokaji borkrémleves » Hideg Kutya(Csokis szelet) » Hideg töltött saláta » Hidegkutya
» Hideg kapros uborkaleves » Tejszines őszibarackleves » Padlizsánleves hidegen » Hideg túrótorta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.