| Juhtúróval töltött póréhagyma receptZöldséges ételek Hozzávalók: 2 szál vastagabb póréhagyma, 20 dkg juhtúró, 10 dkg margarin, 2 gerezd fokhagyma, 3 erős paprika, 1 csokor petrezselyem, só, bors, kömény ízlés szerint Elkészítés: A póré fehér részeit 10-12 cm hosszúságúra elvágjuk, és mindegyiknek a közepét kinyomjuk a vastagabb fele felé. A túrót átpasszírozzuk, elkeverjük a margarinnal, hozzáadjuk az apróra összevagdosott petrezselyemzöldjét, az áttört fokhagymát, az apróra vágott erős paprikát, majd sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk az őrölt köményt. Ezzel a töltelékkel megtöltjük a póréhagymát, majd jól lehűtjük. Tálalás előtt ferdére szeleteljük, és rozskenyérrel tálaljuk Tanácsok: kevés koleszterint tartalmaz. Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: hanyimagi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |