| Káposztalé-leves székelyesen receptLevesek Hozzávalók: kb.1 kg húsos(de nem zsíros)sertéscsont 0,5 kg darált sertéshús 3-4 szál sárgarépa 1 fej hagyma 2 szál petrezselyemgyökér 2 ek.olaj 1 ek.liszt 2-3 gerezd fokhagyma néhány szemesbors só,bors,pirospaprika ízlés szerint 1-1,5 l savanyúkáposztalé 2-3 ek rizs Elkészítés: A csontokat bô hideg vízben,kevés sóval fôni tesszük.20-30 perc után,ha felforrt lehabozzuk,hozzáadunk pár szem borsot,a darabokra vágott zöldséget és a hagymát.Addig fôzzük,amíg minden megpuhul,ekkor átszûrjük, a húst leszedjük a csontokról és a sárgarépa darabokkal visszatesszük a levesbe.A darált húst sóval,borssal,pirospaprikával,zúzott fokhagymával ízesítjük,kis gombócokat formálunk és a levesbe dobjuk.Hozzáadjuk a rizset is,és készre fôzzük.Világos,paprikás rántással berántjuk,és hozzáadjuk az elômelegített káposztalét,és mégegyszer felfôzzük a levest. Tanácsok: A sóval érdemes vigyázni,nem kell sok hozzá,mivel a káposztalé ált.elég sós. Káposztalevet lehet kevesebbet is belefôzni,tálaláskor meg külön kínálni,így mindenki kedvére savanyíthatja a levest. Jó étvágyat!:) A receptet beküldte: birogaby Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |