Tutireceptek.hu fejléc

Kapribogyós csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 főre:
1 kg csirkemell
liszt
vaj
olívaolaj
2 dl száraz fehérbor
kis üveg kapribogyó
3 db citrom
1 csomó petrezselyemzöld

bors

Elkészítés:
A csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk.Sózzuk, borsozzuk mindkét oldalukat és végül lisztben megforgatjuk, hogy egy vékony réteget képezzen a húson.
Egy serpenyőben megolvasztunk 2 evőkanál vajat és hozzáöntjük a két evőkanál olívaolajat is,majd felforrósítjuk. Ezután a csirkemellek mindkét oldalát 4-4 percig sütjük.
Kivesszük a serpenyőből a húst és a serpenyőben maradt vajas, olívás keverékhez adjunk még egy evőkanál vajat, majd csavarjuk hozzá a citrom levét, mehet bele a kapribogyó és hozzáöntjük a fehérbort is. 5 percig forraljuk az egészet. Visszarakjuk a serpenyőbe a csirkemelleket és így is pároljuk még pár percig, majd a maradék citromot felszeletelve hozzáadjuk a csirkéhez. 1-2 percig forraljuk még.
Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk, ízlés szerinti körettel.

Tanácsok:
Gyors, könnyű, kellemesen aromás húsétel.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: Miss Angel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tojásos csirkemell » Csirkemellfilé sonkában » Csodás csirkemell » Rakott csirkemell
» Kapros csirkemell » Ízletes csirkemell saláta » Mézes-diós csirkemell » Thai zöldséges-csirkemell
» Lecsós csirkemell » Sajttal sült csirkemell » Csirkemell karfiolbundában » Márványsajtos csirkemell
» Ananászos csirkemell 2. » Korzikai csirkemell » Csirkemell almával » Kubai csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.